Actuele nieuwsberichten

17 okt 2017

De tegels in de Maastunnel

Enthousiaste werkvoorbereider Jörgen Wijnen geeft een korte kijk achter de schermen tijdens de restauratie van het tegelwerk.

19 sep 2017

Trots op dat ik na tien jaar nog steeds bedankjes krijg

“Ik houd van het oude, het authentieke,” vertelt Jan van der Velden, timmerman bij TBI-bedrijf Nico de Bont en specialist in restauratiewerk. “Nieuwbouw doe ik niet. Als je me dat vraagt, dan draai ik meteen om. Ha, ha.”

08 sep 2017

Open Monumentendag 2017

Ook dit jaar zijn weer inspirerende projecten waar wij restaureren te bezoeken tijdens de Open Monumentendag! Bekijk hier het inspirerende aanbod.

06 sep 2017

De lakfabriek klaar voor een tweede leven

BOEi en TBI-onderneming Nico de Bont realiseerden 25 unieke loftwoningen in de Lakfabriek op het KVLterrein in Oisterwijk. Op dinsdag 5 september werd samen met de bewoners de oplevering feestelijk gevierd en is de Lakfabriek symbolisch overgedragen. Het ontwerp en de indeling van de woningen is bepaald in samenspraak met de bewoners.

05 sep 2017

Monumentale kapel begraafplaats Crooswijk krijgt opknapbeurt

Op donderdag 7 september wordt om 16.00 uur de vernieuwde kapel, gerestaureerd door Nico de Bont, op de algemene begraafplaats Crooswijk geopend. De openingshandeling wordt gedaan door Rens van Overdam (voorzitter gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk) en Joost Vrieler (hoofd bureau Mondriaan Fonds).